Eten / Manifestatie / Exposities

Kunstsmullen onder den torre

zondag 24 oktober / 15:30 uur / Terras /Gratis

De Leendse deelname aan Kunstsmullen laat zich wellicht het best samenvatten als ‘Kunstsmullen onder den torre’. Daarmee wil de Leendse organisatie van dit, mogelijk jaarlijks terugkerende evenement, op Bourgondische wijze een aantal mooie kunstaspecten aantikken waarbij er letterlijk gesmuld kan worden van Lindse spijzen. Ook De Schammert laat zich niet onbetuigd! 

Met ‘n gezellig glas in de hand kan er genoten worden van Linds muziektalent op de kiosk, acteurs van toneelvereniging KNAL zorgen voor ‘dramatisch’ vermaak, Lindse poëten en rappers brengen hun woordkunsten ten gehore en onze lokale kunstschilder Jos Leurs zal met zijn vlotte penseelstreken kleur brengen aan het geheel.

Gedurende de periode 16 tot en met 31 oktober zal er in dit kader een bijzondere expositie van kunstwerken zijn in De Schammert.

De opening van het Leendse spektakel is op zondag 24 oktober om 14.30 uur in de St. Petrus Bandenkerk door wethouder Jan de Bruyn, waarna het ‘Exprezzo Kwintet’ en hun gasten een verrassend en gevarieerd concert zullen geven. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door OVL (Ondernemers Vereniging Leende).

Om 15.30 uur start het buitenprogramma op het Kerkplein. Muziek in alle vormen, instrumentaal en vocaal. Straattoneel, dichten en declameren, poëzie en rap en schilderkunst op hoog niveau. En wat betreft het smullen zullen bakker Van Weert, slager van Alphen, Willem Smetsers van de Plus en de leden van Jong Nederland zorgen dat niemand iets te kort komt. Kom genieten van artistieke borrelhapjes en een lekker glas bij De Schammert.

In de avondschemering zal Mart Kerkhofs (MK Stage Experience), ook verantwoordelijk voor licht en geluid, afsluiten met een wervelende lichtshow.

Kaarten info

zondag 24 oktober
Aanvang 15:30 uur
Gratis

Kaarten aan de kassa